Парламентът дава хиляди левове за вода и кафе за една година

7754
Парламентът дава хиляди левове за вода и кафе за една година
Снимка: БГНЕС

Депутатските кюфтета винаги са били във фокуса на медиите. Периодично се повдига темата с това какво и по-важното – за колко пари, консумират народните ни представители. Така, както и в какво се возят и колко струва возилото.

Оказа, че депутатите ни и гостите им в Народното събрание консумират и уж простички напитки за немалко пари. Става въпрос за минерална вода, чай и кафе.

Дни след искането за повече пари, Цацаров поръча телефони за милиони

Предоставяне на комуникационни услуги за нуждите на българската прокуратура – това е най-новата обществена поръчка, обявена от бъ...

Народното събрание вече е сключило договор за доставка на вода, чай и кафе, като той е в сила от 8 април тази година, като важи до 8 април догодина. Първоначалната прогнозна стойност за доставката на минерална вода е 60 хил. лева без ДДС, а доставчик е „Минерална вода Княжево”. За кафе и чай парламентът дава по-малко пари – 40 хил. лева без ДДС. Доставчик е „Бианчи кафе”.

При доставката на минерална вода са предвидени подизпълнители, но те ще доставят не повече от 25% от договорения обем. Става въпрос само за стъклени бутилки от 330 милилитра. При доставката на кафе подизпълнители няма, но ще се доставя още капучино и сметана.

Интересен момент при обществената поръчка е, че тя не е проведена с електронен търг. При избора на доставчиците основният критерий е бил най-ниската цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com