Нина Гергова към Орешарски: Защо не управлявахте без парламент?

38492
Нина Гергова към Орешарски: Защо не управлявахте без парламент?
Снимка: БГНЕС

Циркът, по-известен с наименованието „кабинет Орешарски”, завършва с подобаващо представление. Става въпрос за днешния Обществен съвет към Министерския съвет, в който премиерът в оставка Пламен Орешарски се срещна с „граждански организации”.

На преден план излезе „символът на контрапротеста”, ако не броим Мишо Шамара – Нина Гергова. Гергова достигна нови висоти в ерудицията по отношение на държавното устройство на България. Самата тя твърди, че е магистър по културен туризъм и беше включена в работна група към Министерството на културата, която действаше по промени за закрилата на културното наследство на България.

И Нина Гергова с катарзис - от "Олигарски, върви си" до "кабинетът си взе поука"

Изненадващо или не, но се оказа, че преди да поведе контрапротеста, подкрепящ правителството на Пламен Орешарски, Нина Гергова е ходила...

Спорд Гергова Пламен Орешарски изобщо не е трябвало да дава оставка. Защо не управлявахте без парламента, възкликна пламенно Гергова, предаде OFFnews. На което Орешарски любезно ѝ обясни, че Бългрия е парламентарна република и кабинетът е функция на парламента т.е. няма как да работи без парламент.

„Това означава парламентът да бъде разпуснат на 5 август. Затова оставката трябваше да бъде подадена до 25 юли, за да може президентът да изпълни конституционните си ангажименти да връчи 3 мандата на първите 3 сили и както виждате сега се движим по график. Не разбирам истерията кога ще си подаде правителството оставката, ако я беше подало по-рано, това означаваше избори август или началото на септември, когато хората в отпуска", уточни Орешарски.

Друг връх на ерудицията на Гергова беше твърдението ѝ, че за Пламен Орешарски и правителството му някой ще рони крокодилски сълзи. Както е добре известно, крокодилът плаче, докато разкъсва жертвата си. Интересно дали точно това е имала предвид Гергова или си е мислила, че сълзите на крокодила просто са най-големи.

Общественият съвет към Министерския съвет беше създаден в разгара на протестите срещу кабинета и като опит да се покаже как правителството активно работи с гражданското общество. На първата среща на този „съвет” се появи Бисер Миланов-Петното.

Лицето на контрапротеста е съветник на културния министър

Може би най-известното лице на контрапротеста – Нина Гергова, е назначена за свъетник на културния министър Петър Стоянович още н...

Интересен факт е, че при търсене в Google на публикации за Гергова също, както в доста други случаи - например за Георги Гергов и Пловдивския панаир или за новия шеф на БЕХ Жаклен Коен, се появява следният надпис: „Възможно е някои резултати да са били премахнати съгласно европейското законодателство за защита на личните данни”. Най-вероятно това е направено, като е използвано решение на Европейския съд от 13 май, 2014 година. С него се позволява да се трие информация при определени случаи, но то създаде и предпоставки за злоупотреби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика