Местан: ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт

39168
Местан: ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт
Снимка: БГНЕС

ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт, защото всъщност след внимателният анализ на 24-годишната част на историята на България, показва, че ДПС не само не преяжда, а предоставя власт.

Това обяви в Исперих председателят на партията Лютви Местан, който гостува на спортния селищен празник на града. Лидерът представи листата на ДПС в Разград и водачите на листи в Русе и Силистра.

Местан иска година толеранс за новото управление

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоява за една година толеранс за бъдещото управление, а не само за 100 дни, за да може то да осъществи...

Местан заяви, че ДПС е избирало президенти, които после са се отричали от него. Давало е и мандат на премиери, които след време също са се отричали от него. Той припомни на множеството и събитията от преди 25 години.

"Друг един болен мозък отвори границата, но не за да пътуваме свободно, а за да прогони стотици хиляди наши братя и сестри. Сега, днес други болни мозъци щели да затворят границата, за да им попречат да дойдат при нас, знаете ли защо, защото ги е шубе", подчерта председателят на ДПС.

Лютви Местан каза още, че докато ги има избирателите на движението, партията ще е със солидно присъствие в парламента, а колкото по-силна е партията, толкова по-спокойни ще са хората за своите права и свободи. Той апелира към събралото се множество да изрази свободата в себе си, като гласува с бюлетината на ДПС с номер 18.

По-рано проучване на "Сова Харис" показа, че две трети от българите, т. е. 62,5 % , одобряват идеята за затваряне на изборните секции в Турция.

 

Турският президент Ердоган и Лютви Местан са разговаряли на закрита среща

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял днес с лидера на ДПС Лютви Местан, съобщиха местни медии. Срещата се е състояла в...

Приблизително 27% отхвърлят идеята за затваряне на изборни секции в Турция, а около 11 на сто не могат да споделят мнение по този въпрос.

Обществените нагласи не са еднозначни относно идеята за затваряне на границата между България и Турция между 1 и 6 октомври с цел недопускане на туристически автобуси за празника Курбан Байрам.

От своя страна 48% от хората се противопоставят на идеята за блокада на границата с Република Турция между 1-ви и 6-ти октомври.

Около 77% от хората одобряват идеята право на глас да има този, който издържи изпит по писмен и говорим български език с ниво осми клас. Прави впечатление, че близо две трети от хората с основно образование също подкрепят идеята за въвеждане на образователен ценз за гласуване.

Най-силна е нагласата за необходимостта от въвеждане на образователен ценз за гласуване сред младите (18-30 години) – 85%.

Местан поздрави Кристалина

Поздравявам ви за гласуваното високо доверие да управлявате бюджета на Европейската комисия, като едновременно с това сте и неин заме...

На противоположното мнение са приблизително една пета от пълнолетните български граждани, жители на големи градове в страната. Логично тук с най-висок дял са хората с основно образование (32%).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com