Маските падат – Пеевски си призна кои медии е купувал с Цветан Василев

58948
Маските падат – Пеевски си призна кои медии е купувал с Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Приятели сме с Цветан Василев от 2002 година. Тогава той ми помогна да купя вестниците „Телеграф” и „Монитор” с кредит от Корпоративна търговска банка, казва самият Делян Пеевски в поредното от зачестилите си интервюта в „24 часа”. Сега медиите, които Пеевски държи, по собственото му признание, са още „Политика”, „Меридиан мач” и 50% от регионалния вестник „Борба”.

В началото Василев имаше процент в нашите фирми и ни беше съдружник (бел. ред – на Пеевски и майка му Ирена Кръстева). Майка ми консултираше Василев при покупката на ТВ7, казва още депутатът. По думите му Василев му бил съдружник и в имотния сектор – например при купуването на ИПК „Родина”.

Миков: Пеевски беше една от сериозните грешки на Орешарски

"Необходим парламент, социален парламент, отворен парламент. Парламент, който направи всички усилия да отговори на онова, което хорат...

Пеевски твърди, че разривът му в отношенията с Цветан Василев станал факт, защото банкерът тръгнал много амбициозно в политиката. Цветан смяташе, че има сили да управлява държавата, защото като много българи не одобряваше управлението през последните години на различните политически сили - леви, десни, царисти, казва Пеевски. А аз исках да си бъда политик в рамките на ДПС, добавя „успелият млад българин”.

Попитан от "24 часа" дали той е създал истерията с КТБ, Пеевски отговаря:

"Не. Единственото нещо, което направих, е, когато бях повикан на разпит в следствието за сигналите на "Протестна мрежа" и историята с моето проследяване, попитах публично, пред медиите къде е Цветан Василев, за да даде отговор как са отпуснати над 1 млрд. лева на свързани с него фирми, защото тези пари са на вложители на КТБ".

Пеевски твърди, че е научил за този 1 млрд. лева кредити към свързани фирми от публикации в "Капитал" от 2011 г. Пред Пеевски обаче банкерът отричал.

Борисов избухна: Ако нямаме 121 депутати, оставам в опозиция, за да ви управляват БСП и ДПС

Ако Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” си осигурят кворума, ГЕРБ ще влезе в Народното събрание и ще присъства и г...

"Булгартабак" не е мой. Тази публична компания си има собственици, твърди Пеевски.

След като премиерът Пламен Орешарски заяви, че още е рано да каже кой му е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, самият Пеевски говори по въпроса. Депутатът на ДПС заяви, че кандидатурата му е предложена и одобрена от лидера на БСП Сергей Станишев, от лидера на ДПС Лютви Местан и от самия Орешарски.

По отношение на политическото му бъдеще Пеевски не се отказва твърдо от участие в политиката. Ако ме номинират в листите на ДПС за изборите, защо да не стана пак депутат, казва той.

За финал Пеевски признава, че познава Николай Бареков от дълго време, но сега не контактувал с него. Нямам отношения също с Бойко Борисов, както и със Сергей Станишев, добавя Пеевски.

"България без цензура" отрече да е подчинена на Пеевски

Ангел Славчев отдавна не членува нито в органите на "България без цензура", нито в нейното ръководство. През последните месеци неговото...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика