Мартин Димитров: Не всички държавни пари в КТБ ще бъдат загубени

23440
Мартин Димитров: Не всички държавни пари в КТБ ще бъдат загубени
Снимка: БГНЕС

Отпадането на банковата тайна в КТБ (Корпоративна търговска банка) не стига. Който е искал да злоупотреби с кредит, не го е взел на свое име. Това заяви бившият лидер на СДС и едно от лицата на Реформаторския блок Мартин Димитров в ефира на Дарик радио.

Според него първо трябва да стана ясни имената на забърканите в казуса, а чак после да им се търси отговорност. Ако това не сне случи, на виновниците ще има хареса и могат да решат да повторят сценария с друга банка.

Вложители в КТБ готвят "лавина от дела"

31 души се събраха на протест пред парламента. Хората недоволстваха от всичко това, което се случва с банката. Митингът бе организиран...

Не всички пари на болници и общини ще бъдат загубени, тъй като част от тях са гарантирани с ценни книжа, обясни бившият лидер на СДС. По думите му отговорните за внасянето на тези средства в КТБ трябва да понесат своята отговорност. 

Има постъпени заявление за цесии в размер на между 500 и 600 млн. По този начин се изплащат негарантирани депозити, обясни още Димитров. По думите колкото повече се позволяват подобни сделки, толкова по-малко добри кредити остават в КТБ. Ако в крайна сметка вчера НС е решило да удължи срока за намиране на инвеститор, най-вероятно такъв е нямало да бъде открит, а само е щяло да се намали още масата на несъстоятелността.

 

 

ЕЦБ: Осигурете достъп до депозитите в КТБ

Европейската централна банка стана поредната международна институция, която призова за осигуряването на достъп на вложителите в КТБ до ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика