Къмпинг "Смокиня" и "Веселие" още няколко години ще изливат отпадните си води в морето

14886
Къмпинг "Смокиня" и "Веселие" още няколко години ще изливат отпадните си води в морето
Снимка: Facebook

Къмпингите “Смокиня” и “Веселие”, както и вилните селища “Дюни” и “Св. Тома” са останали без достъп до пречиствателни станции и няма да имат такъв поне през следващите няколко години. Това става ясно от писмен отговор на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Оказва се, че двата къмпинга и двете вилни селища нямат връзка с откритата на 19 септември от премиера Бойко Борисов нова пречиствателна станция в Созопол и ще продължат да изливат отпаднати си води в морето или в септични ями.

Плажът на Лозенец сега е от най-чистите, заяви кметът на Царево

Плажът на Лозенец сега е един от най-чистите плажове, заяви кметът на Царево инж. Георги Лапчев пред bTV Плажът беше затворен заради ф...

Пречиствателната станция, която струва 75 млн.лв., отпуснати по старата оперативна програма “Околна среда” обслужва жителите на Созопол, както и къмпинг “Каваци”.

”Сърцето ми се къса като чуя по новините за разлив на фекални води. Това е такава антиреклама за нашия туризъм и Черноморие, каквато никаква няма. Догодина ще можем да се къпем много по-спокойно в Черно море”, коментира Бойко Борисов при откриването на новата пречиствателна станция на Созопол.

Минимални са шансовете къмпингите и вилните селища на юг от Созопол да се включат към канализацията, която отвежда отпадните води до пречиствателната станция, както това да се финансира от новата ОП “Околна среда” 2014-2020, става ясно още от отговора на екоминистъра. Според одобрената през юни европрограма инвестиции във ВиК инфраструктура ще се правят към агломерации с над 10 000 жители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com