Ковачев: Станишев през цялото време работеше против Кристалина Георгиева

17940
Ковачев: Станишев през цялото време работеше против Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

Липсата на ясна и категорична подкрепа от кабинета „Орешарски“ провали Кристалина Георгиева за поста върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

Калфин: Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на ЕК

Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на Европейската комисия. Ако тя поеме бюджетния ресор, това би било добре ...

Това коментира Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП, предаде Фокус.

Според него социалистите в Европейския парламент дават много висока оценка на Георгиева, но тясно партийните амбиции на лидера на ПЕС Сергей Станишев, който е работил против кандидатурата на Георгиева, са довели до този резултат.

Оттук нататък България може да очаква ресор бюджет или устойчиво развитие, което включва екология и околна среда, прогнозира Ковачев.

Самото участие на Кристалина Георгиева в надпреварата за външен министър на ЕС й дава много добри позиции, които България ще получи в Европейската комисия. Според него е напълно възможно Кристалина Георгиева да получи и зам.-председателско място в новата ЕК.

Георгиева няма да е външен министър на ЕС, дадоха поста на Могерини

Външната министърка на Италия Федерика Могерини ще бъде новият Върховен предствител на ЕС за външната политика. Това реши преди минути ...

Андрей Ковачев открои и някои от приоритетите на комисията. Сред тях са успешното усвояване на европейските фондове, а също така и запазването на макроикономическата стабилност в Европа. Ковачев очерта и важността от партньорството на Европа с САЩ и Канада, с които трябва да се подпише търговско споразумение, което да бъде в полза и на трите страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика