Когато водещи строителни компании се срещат с българските производители

5376
Когато водещи строителни компании се срещат с българските производители

Четири дни за b2b срещи между специалисти от строителния бранш от страната и чужбина, плюс часове професионални форуми, демонстрации, време за дискусии и качествени посетители, които знаят какво търсят . Така премина 15-ото юбилейно издание на Българска строителна седмица в Интер Експо Център (ИЕЦ) от 25 до 28 март.

Изложението привлече повечето водещи фирми от българския строителен пазар, като част от тях са представители на световни производители или техните дистрибутори в страната. Впечатление направи и участието на компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния, като общият брой на привлечените фирми в изложението беше почти 130.

Към тях са включени и 50-те български производители, на които ИЕЦ предостави безплатно участие от по 9 кв.м площ с изграждане на щанд, по повод юбилейното издание на изложението. От ИЕЦ коментират, че тази инициатива ще се превърне в тяхна годишна практика за всички сектори, за които организират изложения.

Започват Българска строителна седмица и Security Expo

От 25 до 28 март в Интер Експо Център ще се проведат 15-тото издание на Българска строителна седмица и ...

За пръв път беше организиран архитектурен форум за устойчивата градска среда в София, а дискусионното събитие „Да събудим строителството“ се проведе за втора поредна година. Интересен акцент в изложението бяха и сглобяемите и пасивни къщи.

Екологично жилищно строителство

Малко известен е фактът, че в България съществуват фирми производители на дървени сглобяеми къщи, които ежегодно произвеждат и монтират по около 200 броя с обща жилищна площ над 20 хил. кв. м. За да популяризират нискоенергийните жилища фирмите „Бял Бор Проект“, „Евро Холц“, „Кагецугруп“ и „ЙАФ България“ от Българският съюз на производителите на сглобяеми къщи бяха сред изложителите на Българска строителна седмица. Самостоятелно участие взеха и фирмите „Екомодул“, „Бг Хаус“, „Екозид“, „Нортоп“, „Спонец“, „Пластимо“, „Компакт Хаус Дизайн“, „Технотоп“, „Мебел Смолян“ и други.

Освен сглобяемите къщи бяха представени и пасивните жилища – вътрешният им климат се поддържа без активно отоплителна или охладителна система и така къщата може сама да се подгрява и охлажда.

Компаниите предлагаха различни дизайни на цели домове, на техните елементи, възможности за хидроизолация, дори избор на басейни. Забеляза се, че фирмите се пренасочват към екологични и алтернативни решения за дома, като например екопанели, съставени от слама и рециклирана хартия.

Интер Експо Център предоставя безплатно участие на 50 компании в Българска строителна седмица

След пет тежки години в строителството вече се усеща раздвижване на пазара – в някои сегменти на сектора от година, в други &ndas...

Проекти и технологии

Архитектурният форум се проведе на 25 март. По време на дискусията бяха показани част от проектите, които ще променят изгледа на столицата и ще се финансират от новата европейска програма „Региони в растеж“. Освен това бяха дадени предложения за реформи в администрацията, касаеща архитектурните конкурси и възлагането на обществени поръчки. Участие взеха Столична община, Камарата на архитектите в България, архитектурните студиа CityArch, А.Д.А , Стефан Добрев Архитектура и Дизайн и сдруженията Група Град и Трансформатори.

На 26 март „Да събудим строителството“ представи най-важните дейности и разработки на компаниите - Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и А.Д.А. Презентациите на фирмите бяха фокусирани върху енергоефективните и технологични решения в модерното строителство, като в дискусията се включиха Десислава Йорданова, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, Столична община, Българският съвет за устойчиво развитие и сдружението "Български врати и прозорци“.

Българска строителна седмица се проведе паралелно с единственото изложение за сигурност в страната Security Expo, като двете събития бяха посетени от над 8500 души.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика