Калоян Паргов и групата на БСП в СОС подкрепят граждани в "Обеля" срещу застрояване на градинки

14295
Калоян Паргов и групата на БСП в СОС подкрепят граждани в "Обеля" срещу застрояване на градинки

Председателят на Градския съвет на БСП в София и общински съветник Калоян Паргов и групата на левицата в СОС подкрепиха граждани на квартал "Обеля" в борбата им срещу застрояването на градинка между блоковете. Мястото вече е заградено от фирмата-изпълнител на проекта и багер е започнал да копае. Гражданите от околните блокове обаче направиха подписка с настояване строежът да бъде спрян и излязоха на протест. Кметът на район "Връбница" Младен Младенов засега е замразил работата на обекта, за да провери редовността на всички документи.

Калоян Паргов за новото лице на БСП: Дотук с граденето на личен имидж за сметка на партията!

Лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов разговаря с Иван Гарелов в предаването "Оригиналът" по TV7 в неделя сутринта. -...

"Това е едно от многото междублокови пространства в квартал "Обеля" 1, които ще имат подобна съдба. Случва се, защото преди няколко години Столичният общински съвет прие ПУП (подробен устройствен план), чрез който това планирано застрояване стана законно, обясни Калоян Паргов, който късно в петък вечерта се срещна с протестиращи граждани край заградения обект за строеж и им обеща подкрепа. - Още тогава ние, от БСП гласувахме против този ПУП. Той обаче беше приет и сега тези междублокови пространства започват да се усвояват от инвеститори. И вече е разрешено и законно това да се случва. Има и друго нещо - преди години, когато този ПУП беше обявен за публично обсъждане, то не е било достатъчно ясно оповестено пред гражданите и те са изпуснали момента да реагират и да се противопоставят. Ние още тогава предупредихме, че това решение ще създаде конфликти и ето, сега те вече са факт".

Една от идеите на недоволните граждни в квартал "Обеля" 1 е да бъде предизвикан местен референдум, за да може чрез него да бъде оборено решението на СОС и така да бъде спряно застрояването. Това може да се случи със събиране на подписка от живеещите в квартала. Тя трябва да бъде внесена в Столичиня общински съвет и там да бъде взето решение дали да има такъв местен референдум. Калоян Паргов и колегите му от Общинския съвет обещаха пред недоволните граждани, че ще ги подкрепят в желанието им за провеждане на референдум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София