Калфин: Всички имаме задължение да помагаме на възрастните хора

7288
Калфин: Всички имаме задължение да помагаме на възрастните хора
Снимка: БГНЕС

Обществото трябва да е солидарно и да се грижи за своите възрастни хора. Това заяви днес с. Попица, община Бяла Слатина, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той участва в тържеството по случай 10 години от откриването на Дома за стари хора в селото, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

"Всички имаме задължение да помагаме на възрастните хора, които през годините са се трудили и дали здравето си за просперитета на държавата, но поради една или друга причина нямат възможност да живеят в семейна среда. Независимо, че понякога се изразяват съмнения в необходимостта да сме солидарни, аз вярвам, че точно солидарността е в основата на съвременното общество", отбеляза Калфин.

По думите му в качеството си на министър, Калфин има задължението да полага усилия да продължи започнатото и да доразвива направеното в сферата на социалните услуги за хората в нужда у нас. "Вашият дом е един от най-добрите домове за стари хора в страната. В момента работим върху различни социални услуги, разработваме и много нови такива. Надявам се, независимо от трудната финансова ситуация в страната, да имаме възможност да увеличаваме качествените услуги за хората, които имат нужда от тях – както на възрастните хора, така и на децата и хората с увреждания", каза още Ивайло Калфин.

Домът за стари хора в село Попица е с капацитет от 60 лица. Той е изграден през 2005 година от Община Бяла Слатина със съдействието на Министерството на труда и социалната политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com