Изследовател: България е прародителка на западната цивилизация

78646
Изследовател: България е прародителка на западната цивилизация

"Смятам, че България е прародителка на западната цивилизация. Има много признаци, които са обосновани астрономически. От анализа на скалите разбрахме, че става въпрос за много стари обекти, на много по-голяма възраст отколкото се счита в момента. Смело мога да кажа, че сме впечатлени от това, което сме видели в момента. Става въпрос за много стари цивилизации." Това заяви пред БНТ световноизвестният изследовател Робърт Бовал.

Проф. Ана Радунчева от Археологическия институт към БАН, археоастраномът Робърт Бовал, геологът д-р Робърт Шок и астрофизикът от НАСА Томас Брофи са част от международнaта експедиция, която ще изследва следи от цивилизацията, населявала българските земи преди траките, в района на Източните Родопи.

Международна експедиция по следите на древна цивилизация в Източните Родопи

В Родопите се намират каменни светилища и обсерватории, загадъчни като Стоунхендж във Великобритания и по-стари от египетските пирамиди...

"Предварителната ни оценка е, че България може да се окаже източник на западната цивилизация. Днес бяхме край село Долни Главенак, бяхме впечатлени от обекта. Изненадан съм, че там няма повече посетители. Посещавал съм и други обекти в Западна Европа, очаквах тук да има много посетители. Надявам се, че това наше посещение ще предизвика интерес и ще може да се завърнем отново тук", смята Робърт Бовал.

"Праисторическият човек се е чувствал като част от Вселената. Смятам, че колкото повече се отдалечаваме от своята космическа същност и ставаме безразлични към нея, важно е да разберем че праотците са положили огромни усилия да разместят скалите, да ги подредят по определен начин", каза още той.

"Предците в България, хората които са изградили „Перперикон", са подобни на нас, ние сме техните деца през много поколения. Когато посетих обектите, имах много интересно усещане, да съм част от тези обекти", добави Бовал.

"Хората, които са изградили обекти като Перперикон - трябва да се гордеем с тях. В България бях миналата година, бях много впечатлен и с моите колеги проявихме интерес към тези обекти. Става дума за скали, става дума за хора, които са слушали и са гледали небето и са тълкували това, което се е случвало чрез скалите", завършва Робърт Бовал.

Принц Чарлз и Мик Джагър купуват килими, ръчно направени в сърцето на Родопите

Знаете ли, че Банката на Англия, принц Чарлз и вокалистът на Ролинг Стоунс Мик Джагър купуват килими, изработени ръчно в сърцето на Род...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com