Ген. Събев: Ако поискаме помощ от НАТО в мирно време, ще ни приемат за несериозен партньор

5081
Ген. Събев: Ако поискаме помощ от НАТО в мирно време, ще ни приемат за несериозен партньор
Снимка: БГНЕС

Ако в мирно време поискаме помощ от НАТО в това отношение ще ни приемат като несериозен партньор. Това заяви пред БНР генералът от резерва Съби Събев от Съюза на офицерите от запаса "Атлантик" след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента.

БСП напусна КСНС при президента

БСП напусна предсрочно заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Като мотив социалис...

Има относителен политически консенсус за състоянието на армията и необходимостта от модернизация, както разбрахме от 2016 г., коментира Събев.

"Ние няма за кога да отлагаме, защото нещата се влошат още повече и процесът може да добие неуправляемост", каза Събев. "Голяма опасност е например, ако не осигурим собствени средства за налагане на въздушния суверинитет, ще трябва да помолим някоя страна да помогне. Това е неблагоприятен вариант за България", каза той.

Плевнелиев свиква КСНС заради националната сигурност и армията

Държавният глава Росен Плевнелиев свиква на 27 април 2015 г., от 10:00 часа на "Дондуков" 2, заседание на Консултативния съвет за нац...

По думите му се е стигнало до единна оценка, което Събев оцени като хубаво. "Няма къде да се мърда по-нататък, мисля, че премиерът го разбра. Много скоро ще стане ясно дали държат на думата си", каза той и добави: "Нашите политици пропуснаха възможността още през 2004 г. да разработят дългосрочна визия за развитието на въоръжените сили, която да бъде фунсдамент. У нас се работи година за година. Никоя съвременна държава не го прави"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com