Държавата дава 8 млн. лв. за довършване на метрото

11206
Държавата дава 8 млн. лв. за довършване на метрото
Снимка: БГНЕС

Държавата дава рамо на строежа на метрото. Министерският съвет ще отпусне 8 млн. лв. за завършване на последната метростанция по втората линия на софийската подземна железница.

Предложението за финансовата инжекция от държавата към Столичната община е качено за обществено обсъждане, което приключва на 11 септември. Очаква се още на първото заседание на кабинета след изтичането на срока за коментари по предложението, да бъде гласувано отпускането на допълнителните средства. Това трябва да се случи на 13 септември, предаде Стандарт нюз.

Грубият строеж на метростанцията при Летище София е готов

На 1 август /петък/ започва разширението на втората линия на метрото от станция "Джеймс Баучер" до метростанция "Витоша" на ул. "Сребър...

С парите, които ще бъдат дадени от държавата на общината, ще бъде завършена линията и ще се отвори метростанция "Хладилника". Това става ясно от обясненията на общината към държавата, с които се искат допълнителните пари за метрото. В тях обаче се обяснява, че средствата, които не достигат, са 15 млн. лв. Кметът Йорданка Фандъкова обаче уточнява, че общината ще допълва със собствени средства недостига, като вече е платила 4,2 млн. лв. Става ясно още, че строежът на новата метростанция и отсечката до нея вече е започнал през август. Срокът за завършването им е 22 месеца, тоест юни 2016 г. След приключването на отсечката от 1300 метра, която остава да бъде изградена и отварянето на метростанция "Хладилника", се очаква броят на пътниците в столичното метро да се увеличи с 30 000 души дневно. Финансовото министерство трябва да осигури исканите осем милиона лева за метрото, като ореже други разходи, включително и такива за Столичната община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com