Димитър Главчев за раздялата с ПФ: Всичко е възможно

21957
Димитър Главчев за раздялата с ПФ: Всичко е възможно
Снимка: БГНЕС

Мнозинството е в много добра кондиция. Напрежението е при БСП. Това коментира зам.-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев по повод избора на постоянните парламентарни комисии. По думите му балансът при определяне на състава на комисиите е спазен.

На въпрос дали е възможно Патриотичният фронт да излезе от управляващата коалиция, депутатът отговори: "Трябва да обърнете този въпрос към тях. По принцип всичко е възможно". 

Орхан Исмаилов: Патриотичният фронт да представи доказателства

Патриотичният фронт да представи доказателства на твърденията си, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов работи за чуждите служ...

По-важното е, че това, което ни е събрало като ценности - стабилността и реформите, е много по-важно от някои дребни противоречия. В името на решаването на тежките проблеми, които стоят пред страната, тези противоречия могат да бъдат преглътнати, добави зам.-председателят на парламента.

В ефира на БНТ Главчев добави, че всяка номинация е отговорност на съоветния министър. Същевременно ако съответното предложение се обсъжда надълго и нашироко, ще се загуби прекалено много време. "Обвиненията трябва да бъдат доказани. На фона на ситуацията в страната такива противоречия могат да бъдат преглъщани", категоричен беше депутатът.

Ако в крайна сметка се стигне до раздяла с Патриотичния фронт, от ГЕРБ засега не са обсъждали кризисен вариант. В тази връзка беше обяснено, че не само четирите партии, които подкрепят кабинета, са склонни да дадат своя глас за промени, свързани със сектор, които са в криза. Например образованието и социалната сфера.

В Бюджет 2015 управляващите ще се стремят към баланс между приходи и разходи. Нещо, което е липсвало в бюджета за 2014 г.

Симеонов: Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за кабинета

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок. ...

Главчев добави, че БСП-Лява България нямат право да критикуват липсата на социални плащания, тъй като "червените" са увеличили пенсиите само в края на управлението си по златното швейцарско правило. Депутатът от ГЕРБ беше категоричен, че една от амбициите на правителството е всички доходи да се увеличат на базата на ръста на икономиката. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика