Цветанов смята: Доверие към кабинета има при спечелени 133 кметски места

3745
Цветанов смята: Доверие към кабинета има при спечелени 133 кметски места
Снимка: БГНЕС

Ако партиите, подкрепящи официално правителството, спечелят над 130 кметски места във всички български общини, значи хората подкрепят кабинета. Тази сметка направи дясната ръка на премиера бойко Борисов и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Дарик радио.

За целите на ГЕРБ на местния вот Цветанов посочи, че те са насочени към преодоляването на популизма и постигането на достатъчно висок резултат за допълнителна гаранция за стабилността на правителството. „Достатъчно е когато успеем да увеличим присъствието си в местната власт, защото имаме изключително успешни кметове и много добри общински съветници, които в голямата си част ще повторят следващ мандат. Успехът, който искаме да постигнем е над 100 кметове, над 1700 общински съветници”, обясни той.

Партиите от ПФ отиват на избори без обща регистрация

Партиите от Патриотичния фронт избягват единната регистрация, за да заобиколят евентуални местни проблеми. Това обясни в петък заместни...

На въпрос, ако на местните избори ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичния фронт и АБВ нямат над 130 от общо 265 общински кметове, ще означава ли това, че хората не искат това управление и трябва да има предсрочни избори, Цветанов отговори: „Само преди дни премиерът Бойко Борисов беше категоричен и много ясен, че тези избори ще бъдат един тест за днешното управление. Разбира се, ако механичният сбор дава повече от 130 общински кметове. Това ще бъде знак, че правителството има необходимото доверие. За мен е по-важно, че всеки един избор е сериозен тест за всяка формация. Важно е каква политиката на ГЕРБ. Знаете, че в местния вот на определени места ще имаме реален политически сблъсък с нашите коалиционни партньори и с партиите от парламентарното мнозинство”, допълни той.

Цветанов уточни, че е по-важно да се запази добрият тон на поведение в цялата кампания от всички, дори и от опозицията. „Убеден съм, че ще имаме над 136 кметове, сумарно. Убеден съм, че ще продължим със стабилното правителство, което имаме днес”, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика