Чобанов: Държавните пари в КТБ бяха намалени постепенно

5511
Чобанов: Държавните пари в КТБ бяха намалени постепенно
Снимка: БГНЕС

"Вчера премиерът попита къде е спал Чобанов за КТБ. Чобанов не спеше. Имаше атака и срещу втора банка и когато цялата банкова система се клатеше, в неделята, беше договорена държавна подкрепа с ЕК по всички правила на играта за цялата банкова система".

Това каза пред bTV бившият финансов министър от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов в коментар за разгорещилата се отново тема за КТБ след интервюто-бомба на Цветан Василев. ЕК написа в разрешението си, че ликвидно се подпомага само стабилна банка, която няма капиталов недостиг, а за първата банка имаше сериозни съмнения, че това е така и се потвърди по-късно, коментира бившият финансов министър.

Чобанов за новия бюджет: Ленив е и отсъстват реформите

Можем да определим Бюджет 2015 като ленив бюджет на отсъстващите реформи. Това заяви по време не дебатите за проектозакона за бюджет ...

КТБ се е управлявала не както трябва, не по правилата. Тези, които са управлявали банката, имат вина за състоянието й. Вчера в комисията за КТБ ясно беше казано, че кредитите са плащани с нови кредити и това е един много нестабилен начин за финансиране. Комисията се опитва да разбере именно върху това къде е бил контролът, посочи Чобанов. Той бе категоричен, че се е срещал редовно с Иван Искров, тъй като са имали участия в едни и същи форуми.

Държавните пари в КТБ бяха намалени постепенно, категоричен е Чобанов. От 860 млн. февруари 2013 г. парите падат до 250 милиона през юли 2014 г., отговори той на въпрос как държавата е държала пари в институция, за която днес се говори, че е била пирамида.

"Нормално е да съм се срещал с Цветан Василев, но на конкретен обяд не съм ходил. Нямало е как да знам какво се случва в КТБ и какви практики са провеждани, тъй като не съм овластен за това", коментира още Чобанов на въпрос дали е имал специални срещи с банкера.

Бившият министър Петър Чобанов бе в редиците на БСП, но после премина към ДПС. Преди време лидерът на червените в Пловдив Георги Гергов го обвини, че е хамелеон и обясни, че са му го спуснали и той го е водил за ръчичка, докато стигне до поста, а след това Чобанов е спрял да му вдига телефона си на третия месец от министерстването му.

Според Чобанов КТБ не е искала ликвидна подкрепа

КТБ никога по никакъв начин не е искала ликвидна подкрепа. Това твърди бившият министър на финансите Петър Чобанов след заседанието на ...

Кое е ключовото в това изказване? Че съм спрял да си вдигам телефона? Има си начини за комуникация, отсече Чобанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика