Бюджетната ни политика е все по-добра и прозрачна, казва Индъстри Уоч

5434
Бюджетната ни политика е все по-добра и прозрачна, казва Индъстри Уоч

Прозрачността при определянето и разходването на бюджета в България става все по-голяма. Това сочи индексът „Отворен бюджет” на Индъстри Уоч за 2012 година.

Според изчисленията на експертите страната ни вече е във втора група на 100-те държави, за които се прави този индекс. България събира 65 пункта (от 100 възможни).

Бюджет 2013 - приет

След близо 5-часово заседание парламентът прие Бюджет 2013 г. Общата субсидия за делегираните от държавата дейности е 1 941 743 600 лв...

Заключенията сочат, че е необходимо да има по-добър парламентарен контрол върху бюджетната политика, както и повече участие на гражданското общество. Сметната ни палата обаче осъществява подобаващ надзор.

"Бюджетните решения, както и процесите за достигането им, са изключително важни за адресиране много от най-належащите глобални проблеми", коментира Уорън Кравчик, Директор на International Budget Partnership, "доколкото България и страните с по-висока прозрачност са предприели много стъпки за подобрение, напредъкът трябва да продължи, като от други страни също се очакват много усилия".

Какви още препоръки има към България по темата и къде е страната ни в регионален аспект по показателя - научете в Expert.bg.

Редактор: Ивайло Петров

Пенсионерите разпнаха бюджет 2013 (видео)

Пари в държавата има, но неправилно се разпределят в държавата. Взима този, който е на управляващите близък, взима, който е послушен,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com