Борисов: Няма да приема увеличаване на военния бюджет

22219
Борисов: Няма да приема увеличаване на военния бюджет
Снимка: БГНЕС

„Категорично няма да приема увеличаването на военния бюджет." Това заяви пред „Преса" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще изпълни ангажимента, поет от президента Плевнелиев в Брюксел, България да повиши финансирането на армията от 1,3% на 1,5% от брутния вътрешен продукт (БВП).

„Когато няма пари за пенсии, за майчинските, за финансиране на европроекти, откъде да вземем още 200 милиона лева за армията", попита Борисов.

Борисов: Питайте ме за неща, които Миков е казал преди 9 часа

Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин, това беше един абсолютно провален проект, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, относно д...

"Каквито и ангажименти да поеме Плевнелиев на срещата на върха на НАТО в Уелс, те трябва да бъдат съобразени с възможностите на най-бедната държава в ЕС", подчертава Борисов.

„Той може да обещае колкото иска, негово право е, аз не му се бъркам. Но ние сме най-бедната държава и крайно време е всички да разберат, че не може от най-бедната държава и най-бедния народ само да искат", обясни мотивите си Борисов, цитиран от КРОСС.

Бившият премиер е и против в стратегията да бъде записано, че с Русия сме в някакъв вид война. „Русия е стратегически партньор за България, тя е огромен излаз на нашите стоки като пазар", категоричен е Борисов.

 

Борисов: За Реформаторски блок или добро или нищо

За Реформаторския блок мога да кажа или добро или нищо, но аз предпочитам да си замълча. Това заяви лидерът ПП ГЕРБ Бойко Борисов във В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика