Близо 100 души вечеряха на тъмно с кучета-водачи в подкрепа на незрящите

9483
Близо 100 души вечеряха на тъмно с кучета-водачи в подкрепа на незрящите

Близо 100 души се отзоваха на поканата на фондация „Очи на четири лапи“ и Мтел да се хранят в пълен мрак в компанията на кучета-водачи и така да се поставят поне за малко на мястото на незрящите хора в страната.

Инициативата е част от проекта „Отвори очи за свободен достъп на слепи хора с кучета водачи" и се организира за 2 пореден път. Тя цели да обърне вниманието на местата, предлагащи публични услуги, към разпоредбите на Закона за интеграция на хората с увреждания, според които кучетата-водачи не са домашни любимци, а служебни кучета. Като такива, те имат регламентиран достъп до всички публични места – транспортни средства, хотели, банки, административни и обществени сгради, заведения за хранене, аптеки и други.

С Коледната „Прима 001“ говорим само за 1 стотинка на минута към всички в Мтел

От 14 ноември Мтел започва коледната промоция на предплатената услуга „Прима 001“, която е подходяща за клиентите, желаещи ...

Гостите на „Вечерята на тъмно“ се убедиха в стриктната дресировка на четириногите, възможността им да се приспособяват към всякаква обстановка, да изпълняват командите на стопаните си, както и да се грижат за тях, като не се влияят от случващото се наоколо и да реагират само когато трябва да ги предпазят от опасност.

„Поговорката, че „Кучето е най-добрият приятел на човека“, днес бе онагледена по възможно най-красноречивия начин. Но на всички трябва да бъде пределно ясно, че това са не само наши приятели, кучетата-водачи са „очите“ на незрящите хора. Те няма да изцапат магазина ви, няма да изядат храната ви в ресторанта, нито ще ухапят някого в трамвая“, коментира Албена Алексиева, председател на фондация „Очи на четири лапи“.

Специалният стикер, който обозначава сградите, в които незрящите могат да влизат безпрепятствено със своите кучета-водачи, е качен на сайта на кампанията www.otvoriochi.com и може да бъде свален от всички съпричастни.

Мтел ще бъде спонсор на националния отбор по футбол още 2 години

Мтел продължи спонсорството си на националния отбор по футбол. Споразумението е за период от две години и обхваща участието на национал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com