БСП обявява промени в ръководството на 8 ноември

22344
БСП обявява промени в ръководството на 8 ноември
Снимка: БГНЕС

Навръх Архангеловден - 8 ноември, лидерът на БСП Михаил Миков ще свиква пленум на левицата. По време на него бившият председател на НС ще направи на дългоочакваната пълна промяна в ръководството на партията.

Председателят на столетницата първо ще почерпи за именния си ден, а след това ще обяви реформата в Изпълнителното бюро, която стана неизбежна след краха на изборите.

Миков: Повечето партийни членове искат БСП да е опозиция

На заседанието на Националния съвет ще анализираме развитието на политическата обстановка и ще набележим следващи стъпки към оздравяван...

Миков ще остане и с по-малко заместници. Техният брой в момента е 5.

Георги Пирински и Янаки Стоилов в момента са най-спокойни за постовете си. И двамата имат нови отговорности - единият е евродепутат, а другият стана зам.-председател на Народното събрание.

В червената парламентарна група текат облози за освобождаването на Димитър Дъбов и дали той ще бъде компенсиран с друг пост. Четвъртият зам.-председател Драгомир Стойнев вероятно ще запази позицията си, за да бъдат удовлетворени и „богатите младоци“. Бившият министър на енергетиката минава за човек от техния кръг. Евгени Узунов също щял да остане зам.-председател.

Прочистването ще продължи и на по-ниски нива. Социалисти коментираха, че в момента авторитетът на председателя е безспорен. Той ще бъде затвърден, ако задоволи големите очаквания за промени в столетницата, информира в. "Преса". 

Обмислят промени в Изпълнителното бюро на БСП

Смени в Изпълнителното бюро обмисля лидерът на БСП Михаил Миков. В партията смятат, че организационната вина за изборния провал пада въ...

Другата събота червеният лидер ще обяви и сериозно орязване на административните щатове на „Позитано“ 20. Заплати от централата сега получават 136 души. Сигурно е, че ще бъдат закрити цели отдели и ще бъде освободен цял етаж от ненужни апаратчици. Причината за затягането на колана е, че БСП е в опозиция и че за левицата гласуваха едва 505 527 души. Това доведе до намаляване на държавната субсидия наполовина (след парламентарния вот през 2013 г. тя бе 11,5 млн. лв. за година, а след изборите на 5 октомври падна на 5,5 млн. лв., ако се запази сумата 11 лв. на получен глас).

На плещите на Миков тежи и изплащането на заем. В момента столетницата е в изключително деликатна ситуация - с кредит за 2,7 млн. лв., от който е платила около 700 000 лв. Кредитът бе взет за президентските избори през 2011 г. и рефинансиран за парламентарния вот през май миналата година. Червеният лидер се чудел и защо „Позитано“ 20 купило 13 шкоди за служебно ползване. Те са взети на лизинг и част от тях щели бъдат върнати, а на апаратчиците ще се наложи да ходят пеша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика