Акушерката Емилия Ковачева е посягала на бебе и преди

20956
Акушерката Емилия Ковачева е посягала на бебе и преди
Снимка: Thinkstock

Майка, която е родила в болница "Софиямед" преди една година, заяви, че акушерката Емилия Ковачева е посягала и на друго бебе.

Детето й вече е на година. От миналата седмица обаче тя гледа на него по друг начин. 

Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе. По-рано наблюдаващият прокурор Николай Хр...

"Спомням си, че същата Емилия Ковачева, в една от нощите, които аз прекарах в акушерската стая, посегна на едно от децата, което беше в кувьоз”, разказва тя, цитирана от bTV.

Жената чула странен звук, докато кърмела детето си: „Аз не видях тя кога посяга и по какъв начин е посегнала. Чух „Пляс”, като пляскане по ръка или по крак. Детето беше голо в кувьоза, ръката й беше там. Повдигнах глава, тя ме погледна и аз отместих поглед. Нямаше от какво да е този шум, освен от плясване. Бебешката кожа е толкова нежна, че няма как да го е галила”.

Младата жена тогава преценила, че става въпрос за инцидент и премълчала пред ръководството на болницата. Виждайки записа от побоя обаче съвестта й я кара да проговори.

"Боли ме както тая майка. Защото моето дете беше в ръцете на същата Емилия Ковачева. И беше едно от ревящите бебета и се попитах, дали не се е случило с моето дете”, казва тя.

Акушерката Емилия Ковачева: Не съм виновна

Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи. Това каза пред Софийския градски съд акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за ...

Жената твърди, че съжалява, че тогава е премълчала. В същото време признава, че не вярва, че думите й са щели да предизвикат адекватна реакция.

„Софиямед” засега продължава да пази мълчание по въпроса дали са знаели, че акушерката е посягала и на други бебета.

Днес стана ясно, че над 2200 души са се подписали в тръгналата онлайн петиция да не се отделят бебетата от майките им в болниците.

"Не можем да предвидим коя ще е следващата акушерка, която ще получи психологическо разстройство, затова нека използваме модела на европейските държави и забраним отделянето на бебетата от майките им в болниците", гласи текстът на онлайн петиция.

Адвокатът на акушерката, пребила бебе: Общественото мнение се манипулира

Считам, че не е етично така да се манипулира общественото мнение. Това, което става в момента в медиите... не е етично да се отразява ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com