Задържаха трафикантите на бежанци, обвинени за смъртта на 3-годишния Айлян

6716
Задържаха трафикантите на бежанци, обвинени за смъртта на 3-годишния Айлян
Снимка: Gettyimages

Задържаха трафикантите, отговорни за смъртта на 3-годишния Айлян Курди, съобщава Reuters. Снимките на загиналото и лежащо на турския бряг малко момче шокираха международната общественост тази седмица.

Турски съд издаде днес, 4 септември, заповед за задържането на четирима сирийци, след като прокуратурата ги обвини за смъртта на най-малко 12 души, предаде "Фокус".

ЕК отпуска 442 млн. евро за гръцките острови заради бежанската криза

Европейският съюз (ЕС) оказва спешна помощ на Гърция за бежанците. В днешния ден имаше сблъсъци между полиция и имигранти на остро...

Прокуратурата е обвинила сирийците за нелегален трафик на мигранти и причиняването на смъртта на няколко души по „съзнателна небрежност“ във връзка с удавянето на групата бежанци след отплаването й от турския курорт Бодрум.

По-рано днес бащата на Айлян Абдула Курди се сбогува със семейството си и ги погреба в сирийския град Кобане, съобщава bTV. Той изрази надежда, че загубата на семейството му ще накара арабските държави да помогнат на сирийските бежанци.

Семейството е искало да стигне до Канада, където живее сестрата на Абдула. С насълзени очи Теема Курди, лелята на загиналия тригодишен Айлян, призова хората да не тръгват на опасния път, за да не се стигне до подобни трагедии.

Момчето беше едно от 12-тимата сирийски бежанци, опитали се безуспешно да прекосят Средиземно море в две лодки, плаващи към гръцкия остров Кос. Според турската информационна агенция „Доган” три деца и една жена от малката лодка са се удавили. Двама души са оцелели, доплувайки обратно до брега със спасителни жилетки.

Борисов: България се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците

Според мен България реагира и се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците. Това каза министър-председателят Бойко Борис...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com